Lahjakortti
Työntekijä: Smartum OmaLahjakortti

Voit nyt hankkia vanhenevilla eduillasi OmaLahjakortin ja näin pidentää etujesi käyttöaikaa! Lue lisää artikkelistamme.

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Voit nyt hankkia vanhenevilla eduillasi Smartum OmaLahjakortin, jolla saat eduillesi kolme kuukautta lisää käyttöaikaa! Smartum OmaLahjakortti on aina vapaavalintainen ja edun käyttäjän oma ostopäätös.

Smartum OmaLahjakortti on mahdollista hankkia sekä SmartumSaldo-etujen että joustavan SmartumPlus-etujen käyttäjänä. Voit hankkia OmaLahjakortin liikunta-, liikunta- ja kulttuuri- sekä hierontaedulla. OmaLahjakortti käy kaikkiin samoihin käyttöpaikkoihin kuin vanhenemassa olleet etusi.

Voit ostaa OmaLahjakortin SmartumPay-sovelluksella. Mikäli olet SmartumSaldo-edunsaaja, voit ostaa OmaLahjakortin myös sähköpostitse kuukausi ennen etujen vanhenemista. Smartum OmaLahjakortti on henkilökohtainen ja löydät sen oston jälkeen SmartumPay-sovelluksessa Tilit-sivulta. Smartum OmaLahjakortti on voimassa 3 kuukautta etujen vanhenemisesta ja on käytettävissäsi heti oston jälkeen.

Löydät tarkemmat ohjeet myöhempää tästä artikkelista. Pääset oman etutyyppisi ohjeisiin suoraan näiden linkkien kautta:

Mikäli et ole varma oletko SmartumSaldo- vai SmartumPlus-edunsaaja, voit selvittää asian tämän artikkelin ohjeiden avulla.

Missä OmaLahjakorttia voi käyttää?

Voit käyttää Smartum OmaLahjakorttia kaikissa Smartumin verkostoon kuuluvissa käyttöpaikoissa. Vanhenevalla liikunta- ja kulttuuriedulla voit siis ostaa Smartumin OmaLahjakortin liikuntaan ja kulttuuriin, ja lahjakortti käy kaikkiin Smartumin liikunta- ja kulttuuriedun käyttökohteisiin. Mikäli hankit OmaLahjakortin hierontaan, käy se kaikkiin niihin hieronnan toimipisteisiin, joilla on työnantajasi kanssa sopimus.

OmaLahjakortin ostaminen SmartumSaldo-edulla

SmartumSaldo-eduilla (liikunta, liikunta & kulttuuri, hieronta) voit ostaa OmaLahjakortin joko suoraan SmartumPay-sovelluksesta tai sähköpostiisi tulleen linkin kautta, jonka saat kuukautta ennen etujen vanhenemista.

OmaLahjakortin ostaminen SmartumPay-sovelluksessa

Kuukausi ennen kuin etusi ovat vanhenemassa, OmaLahjakortin ostomahdollisuus tulee näkyviin SmartumPayn Tilit-näkymään vanhenevan edun kohdalle. Tämä ominaisuus on saatavilla vain uusimmissa SmartumPayn sovellusversiossa, joten varmistathan, että olet päivittänyt sovelluksesi.

OmaLahjakortin ostaminen sähköpostitse

Lähetämme sinulle erillisen sähköpostiviestin, kun etusi ovat vanhenemassa. Sähköpostiviestin kautta pääset hankkimaan Smartum OmaLahjakortin. Smartum OmaLahjakortin voi hankkia ainoastaan omilla vanhenevilla eduilla eikä sitä voi ostaa muulla maksutavalla.

OmaLahjakortin ostaminen joustavalla SmartumPlus-edulla

SmartumPlus-eduilla voit ostaa OmaLahjakortin vain SmartumPay-sovelluksesta.

OmaLahjakortin ostaminen SmartumPay-sovelluksessa

Kuukausi ennen kuin etusi ovat vanhenemassa, OmaLahjakortin ostomahdollisuus tulee näkyviin SmartumPayn Tilit-näkymään vanhenevan edun kohdalle. Tämä ominaisuus on saatavilla vain uusimmassa SmartumPayn sovellusversiossa, joten varmistathan, että olet päivittänyt sovelluksesi.

Joustavalla SmartumPlus-edulla voit itse määrittää, mihin etuun haluat lahjakortin ostaa. Jos sinulla on SmartumPlus-etua käytettävissä useampaan etutyyppiin, voit valita mihin haluat lahjakortin ostaa (katso kuva alla). Lahjakortin valinnan jälkeen, valitse summa ja hyväksy osto, jonka jälkeen lahjakortti on heti käytettävissäsi. Voit ostaa useamman lahjakortin, mutta osto tapahtuu yksi lahjakortti kerrallaan.

Esimerkki: Sinulla on 200 € vanhenevia SmartumPlus-etuja, jotka ovat käytettävissä liikuntaan ja kulttuuriin sekä hierontaan. Haluat eduillesi lisää käyttöaikaa, joten voit ostaa esimerkiksi 150 € OmaLahjakortin Liikuntaan & kulttuuriin ja 50 € OmaLahjakortin Hierontaan ja näin saada eduille 3kk lisää käyttöaikaa.

Huom! Verottajan asettamat etukohtaiset käyttörajat vaikuttavat summaan, jolla voit lahjakortin ostaa. Näet käyttörajat sovelluksen Tilit-näkymästä etusi kohdalta.

Maksaminen Smartum OmaLahjakortilla

Smartum OmaLahjakortti toimii kuten muutkin etusi ja se näkyy omana tilinään sovelluksessa. Kun haluat maksaa lahjakortilla, varmista maksuvaiheessa, että olet valinnut käytettäväksi tiliksi Smartum OmaLahjakortin. Jos se ei ole automaattisesti valittuna, vaihda tili 'Valitse käytettävä tili'-kohdasta klikkaamalla tiliä.