Ajankohtaista 31.5.2022

Osalla Android-käyttäjistämme puhelimen Opera-selain estää kirjautumisen SmartumPayhin. Poistathan selaimen (pelkkä oletusselaimen vaihtaminen ei riitä) ja kokeilet kirjautua sovellukseen uudestaan. Korjaamme ongelmaa!

Ajankohtaista 7.4.2022:

Olemme uudistaneet kirjautumisen SmartumPay-sovellukseen ja kirjautuminen käy nyt entistä mutkattomammin kaikille käyttäjillemme. Sovellusta ei tarvitse päivittää, vaan SmartumPlus-käyttäjänä voit kirjautua sovellukseen suoraan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Mikäli olet jo kirjautunut sovellukseen, ei tämä vaadi sinulta mitään toimenpiteitä. Uudistus koskee etenkin niitä Android-käyttäjiä, joilla käytössä OP-mobiiliavain, sillä Android-käyttäjät pääsevät nyt kirjautumaan SmartumPayhin helposti myös OP-tunnuksillaan.

------

Tämä artikkeli tarjoaa SmartumPlus-käyttäjille ohjeen tilanteisiin, joissa kirjautuminen SmartumPay-sovellukseen ei onnistu pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella. Huomaathan, että SmartumPlus-käyttäjät eivät voi kirjautua sovellukseen Smartum-tunnuksilla. Jos haluat tarkistaa, oletko SmartumPlus-käyttäjä, voit katsoa Smartumilta saamastasi sähköpostiviestistä, tarjoaako työnantajasi sinulle SmartumPlus-saldoa.

Huomaathan myös, että artikkelissa esitelty vaihtoehtoinen kirjautumistapa toimii, kun käytössäsi on SmartumPayn versio 1.16.0 tai uudempi. Tarkistathan siis, että sinulla on soveltuva versio käytössäsi. Voit päivittää sovelluksen sovelluskaupastasi App Storesta, Google Play -kaupasta tai AppGallerysta. Jos Päivitä -painiketta ei heti näy, sulje sovelluskauppa ja avaa se uudelleen.

Vaihtoehtoinen kirjautumistapa:

1. Avaa SmartumPay-sovellus tai lataa se sovelluskaupastasi App Storesta, Google Play -kaupasta tai AppGallerysta.

2. Klikkaa aloitusnäkymän alareunassa olevaa “Vaihtoehtoiset kirjautumistavat” -tekstiä.

3. Ruudullesi avautuu kaksi vaihtoehtoista tapaa kirjautua sovellukseen:

a. Kirjautumislinkkiä käyttämällä pääset kirjautumaan SmartumPay-sovellukseen pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella selaimessa eli ns. kiertotietä pitkin. Tätä kannattaa siis kokeilla, vaikka kirjautuminen pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella ei olisi aiemmin onnistunut.

1. Klikkaa Kirjaudu -painiketta, jolloin ruudulle aukeaa sivu, josta pääset käyttämään vaihtoehtoista kirjautumista.

2. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi tai Mobiilivarmenteella

3. Vahvista kirjautuminen klikkaamalla “Vahvista kirjautuminen” -painiketta.

4. Olet nyt kirjautunut SmartumPay-sovellukseen.

b. QR-koodin avulla kirjautuminen on kätevä vaihtoehto, jos tietokoneellasi on jo avattuna SmartumPlus-hyvinvointisaldon aktivoitumissivu, jossa lukee “SmartumPlus työsuhde-edut ovat aktivoituneet ja käytössäsi!”. Lue silloin sivulla näkyvä QR-koodi SmartumPay-sovelluksen QR-koodin lukijalla. Jos sinulla ei ole QR-koodia valmiina, voit myös kirjautua tietokoneella osoitteeseen https://plus.smartum.fi/login, jolloin saat QR-koodin käyttöösi.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tutustu myös artikkeliimme Työntekijä: En onnistu kirjautumaan SmartumPay-sovellukseen.