Kaikki kokoelmat
Kumppanit
Liikunta- ja kulttuurikumppani
Liikunta- ja kulttuurikumppani: Maksujen vastaanottaminen
Liikunta- ja kulttuurikumppani: Maksujen vastaanottaminen

Artikkelista löydät ohjeet Smartum-maksujen vastaanottamiseksi liikunta- ja kulttuurikumppaninamme. hakusanat: tekstiviesti

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

SmartumPay-mobiilimaksujen vastaanottaminen

SmartumPay-mobiilisovelluksella asiakkaasi maksaa helposti ja turvallisesti. Sovelluksesta valitaan oikea toimipaikka, mihin halutaan maksaa. Asiakas syöttää palvelun/ostoksen summan ja vahvistaa maksun. Hän näyttää kuitin kännykkänsä ruudulta kassahenkilölle, joka tarkistaa maksun onnistumisen. Kuitista kannattaa tarkistaa summa, toimipisteen nimi sekä osoite. Kuitin yläkulmasta näkee, milloin maksu on suoritettu. Kuitissa näkyvä animaatio liikkuu 30 min. maksun luomisesta. Kuitti on voimassa kuitenkin myös tämän jälkeen.

Kuittia näpäyttämällä pääsee tarkistusnäkymään, jossa maksun voi merkata tarkistetuksi. Kuitin ja tarkistusnäkymän tilaksi muuttuu ”tarkistettu”. Näin varmistetaan, että palvelu lunastetaan kuitilla vain kerran. Maksu lyödään kassaan kuitissa näkyvällä summalla.

Jos sovelluksella tehty veloitus on virheellinen, se voidaan mitätöidä saman päivän aikana Smartumin verkkopalvelun kautta.

Smartum verkkomaksujen vastaanottaminen

Jos myytte palveluitanne verkkokaupassa, Smartum verkkomaksu voidaan lisätä maksutavaksi verkkokauppaan muiden verkkopankkimaksutapojen rinnalle. Smartum tilittää verkkomaksuna tehdyt maksusuoritukset ilmoittamassanne ajanjaksossa. Lue lisää.

QR-maksun veloitus verkkopalvelun kautta

QR-koodilla maksaminen on poistunut sovelluksesta. Asiakkaat, joilla ei ole älypuhelinta, voivat edelleen maksaa QR-koodeilla, jotka luodaan verkkopalvelussa. Asiakas näyttää QR-koodia joko puhelimensa näytöltä tai tulosteelta.

Alta löydät ohjeet QR-koodin vastaanottamiseksi.

1. Kirjaudu Smartumin verkkopalveluun toimipisteen pääkäyttäjän tunnuksilla.

• Valitse vasemmalta valikosta "QR-maksu".

2. Syötä asiakkaan QR-koodin numerosarja Smartum-verkkopalveluun.

• Ruudulle ilmestyy asiakkaan nimi ja jäljellä oleva saldo.

• Syötä sovittu summa ja halutessasi viesti, joka näkyy tilitapahtumien tiedoissa.

• Syötä numerosarja ”Mobiilimaksukoodi” -kohtaan.

3. Vahvista veloitus ”Vahvista osto” -napista. Näet onnistuneen veloituksen veloitushistoriasta. Jos huomaat tehneesi virheellisen veloituksen, voit mitätöidä sen saman vuorokauden aikana ”Hyvitys” -napin kautta.

Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleiden vastaanottaminen

Smartum Liikunta- tai Liikunta- ja kulttuurisetelillä suoritettuja maksuja ei voi vaihtaa rahaksi eikä maksuista voi antaa takaisin vaihtorahaa. Asiakkaalta ei saa periä lisämaksua Smartum-seteleillä maksaessa. Ylimenevän summan voi maksaa muulla maksutavalla. Asiakas voi käyttää useampia seteleitä kerrallaan. Smartum-seteleillä voi maksaa alennustuotteita.

Smartum Liikuntaseteliä voidaan käyttää ainoastaan liikuntasuorituksen maksamiseen Smartum Oy:n kanssa sopimuksen tehneissä liikuntapaikoissa. Liikuntaseteli on aina 4,00 euron arvoinen.

Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelillä voidaan maksaa Smartum Oy:n kanssa sopimuksen tehneiden kulttuuri- sekä liikuntapaikkojen palveluita. Liikunta- ja kulttuuriseteli on aina 5,00 euron arvoinen.

Väärennösten estämiseksi Smartum-setelit painetaan turvapainossa ja niistä löytyy useita turvatekijöitä. Tarkistathan, että seteli on ehjä ja aito, eikä sitä ole merkitty käytetyksi. Aidon, vesileimapaperille painetun setelin tunnistaa esimerkiksi juoksevasta sarjanumerosta tai katsomalla sitä valoa vasten. Smartum tilittää vain aidot setelit. Tarkistathan myös setelin voimassaoloajan, sillä asiakas ei voi käyttää vanhentuneita seteleitä maksuvälineenä. Smartum-setelit toimitetaan vihkoina, ja vihkossa päällimmäisenä on alla näkyvä kansilehti. Kansilehti ei ole maksuväline, vaan aidon setelin ulkoasun näet kuvassa ylempänä.

Vastaanotetut setelit merkitään käytetyksi setelissä näkyvä euromäärä kynällä yliviivaten. Ethän tee alareunassa olevalle valkoiselle alueelle minkäänlaisia merkintöjä.

Smartum-tekstiviestimaksujen vastaanottaminen

Smartum-tekstiviestimaksulla asiakkaasi maksaa helposti ja turvallisesti.

Asiakas tarkistaa toimipisteen kassalta toimipistetunnuksen. Toimipisteenne toimipistetunnuksen voit hakea palveluntarjoajan verkkopalvelusta. Asiakas syöttää puhelimen tekstiviestikenttään toimipistetunnuksen ja maksettavan summan muodossa TOIMIPISTETUNNUS SUMMA, esimerkiksi NM4G5 19,90. Hän lähettää syöttämänsä tiedot tekstiviestillä numeroon +358 45 739 60755. Asiakas saa paluuviestinä numerosta maksukuitin. Hän näyttää kuitin puhelimensa ruudulta toimipisteen henkilökunnalle, joka tarkistaa maksun onnistumisen. Kuitista kannattaa tarkistaa maksettu summa sekä toimipisteen tiedot, maksajan nimi, maksusuorituksen päivämäärä ja kellonaika sekä numero, josta kuitti on lähtenyt. Kuitin yläkulmasta näkee, milloin maksu on suoritettu.

Maksu lyödään kassaan kuitissa näkyvällä summalla.

Jos tehty veloitus on virheellinen, se voidaan mitätöidä saman päivän aikana Smartumin verkkopalvelun kautta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua saattaisi kiinnostaa...

Vastasiko tämä kysymykseesi?