Mikäli työnantajasi tarjoaa sinulle sähköistä Smartum-etua, voit maksaa SmartumPay-sovelluksella.

Näin maksat SmartumPaylla:

1. Kirjaudu sisään SmartumPay-sovellukseen.

Löydät sovelluksen App Storesta, Google Play Storesta sekä AppGallerysta. Kirjaudu sisään Smartum-käyttäjätunnuksella ja salasanalla, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Mikäli käytössäsi on SmartumPlus-edut, voit kirjautua sovellukseen vain verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Jos kirjautuminen pankkitunnuksilla ei onnistu, voit kokeilla vaihtoehtoista kirjautumista.

2. Etsi haluamasi käyttöpaikka, johon haluat maksaa.

• Paina sovelluksen keskellä olevaa oranssinpunaista hakunappia ja etsi haluamasi käyttöpaikka, johon haluat maksaa.

• Voit halutessasi ottaa käyttöön "Näytä lähimmät ensin" -ominaisuuden. Pyyhkäise "Näytä lähimmät ensin" -painike oikeaan reunaan ja anna sovellukselle pääsy laitteesi sijaintitietoon.

• Mikäli käyttöpaikka ottaa vastaan maksuja eri eduilla, valitse oikea etu tai paikka, johon maksat.


• Jos olet käyttöpaikan kassalla, jatka alla listattujen ohjeiden mukaan, mutta jos haluat tehdä maksun etänä, lue tarkemmat ohjeet tästä artikkelista.

3. Syötä maksettava summa ja jatka.

4. Jos käytössäsi on useampi tili (esimerkiksi Smartum-saldo ja SmartumPlus-saldo), voit valita mitä tiliä haluat käyttää maksun tekemiseen pyyhkäisemällä maksusliderin yläpuolella näkyvää saldotyyppiä vasemmalle. Tarkista ennen maksun vahvistamista, että näytöllä näkyy haluamasi saldo. Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

5. Vahvista maksu pyyhkäisemällä ja vilauta maksusta luotu kuitti kassalla.

Mikäli kassa pyytää sinua näyttämään QR-koodin löydät sen e-kuitista, kun painat ”Tarkista”-painiketta. Huom! R-kioskilla asioidessasi varmista, että olet maksun vahvistussivulla liu’uttanut valinnan oikean saldotilin kohdalle ennen maksun vahvistamista!

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua saattaisi kiinnostaa...

Työntekijä: Missä voin käyttää SmartumPay-sovellusta?

Työntekijä: Tein maksun vahingossa väärällä summalla. Miten maksun voi korjata?

Työntekijä: Minulla ei ole älypuhelinta. Voinko maksaa SmartumPaylla?

Löysitkö etsimäsi vastauksen?