Alla samlingar
Arbetsgivare
Beskattning
Arbetsgivare: Är Smartum-förmånerna en avdragsgill kostnad i beskattningen för arbetsgivaren?
Arbetsgivare: Är Smartum-förmånerna en avdragsgill kostnad i beskattningen för arbetsgivaren?
S
Skrivet av Smartum Järjestelmät
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Motions- och kulturförmån

Arbetsgivaren kan stödja personalens motions- och kulturhobbyer och dra av kostnaderna till deras fulla belopp i sin egen inkomstbeskattning. För den anställde är den förmån som bildas skattefri om den erbjudna förmånen kan anses sedvanlig och rimlig. De anställdas motions- och kulturverksamhet på egen hand kan stödjas med 400,00 euro/anställd/kalenderår.

Lunch

De anställda kan erbjudas lunch antingen som naturaförmån eller lunchavdrag.

Lunchförmån

Arbetsgivaren: Förmån som erbjuds som komplement till lönen. Arbetsgivaren betalar ett nominalvärde för förmånen men kan dra av kostnaden i sin beskattning. Behandlas i samband med förskottsinnehållningen och lönebokföringen som lön enligt 75 %.

Den anställde: 75 % av förmånen är beskattningsbar förvärvsinkomst enligt den anställdes personliga skatteprocent. Arbetsgivaren betalar förmånen, arbetstagaren endast skatterna. Naturaförmån som betalats som lönetillägg ökar också pensionen.

Lunchavdrag

Arbetsgivaren: Lunchförmånens beskattningsvärde 75 % innehålls från den anställdes lön. Arbetsgivaren betalar skillnaden mellan nominalvärdet och beskattningsvärdet, men kan dra av den i beskattningen.

Den anställde: Den anställde betalar för lunchförmån ett beskattningsvärde på 75 %, till exempel för en lunchsedel på 10,00 euro 7,50 euro. Arbetsgivaren kan innehålla beloppet från lönen.

Arbetsresor

Arbetsreseförmån kan ges antingen som tillägg till lönen eller som del av den nuvarande penninglönen.

Arbetsreseförmån är skattefri upp till 3400 euro / år.

Massage

Massageförmånen är en skattefri förmån när den är begränsad till 400 euro per år. En massagesaldo kan tillhandahållas för 400 euro per anställd och år. Massagesaldon kan användas för sport och klassisk massage, men inte till exempel spa -tjänster. Massagesaldon kan också användas för att betala för sjukgymnastik om arbetsgivaren har inkluderat det i massageförmånen.

Skatteförvaltningen har skärpt sin policy för avgränsning av var massagesaldon kan användas. Skattebefrielsen kräver att arbetstagaren endast använder massageförmånen på massage- och sjukgymnastikplatser som arbetsgivaren väljer. Därför måste abonnenter, det vill säga arbetsgivare, välja vilka tjänsteleverantörer anställda kan använda för massageförmånen och ingå separata avtal med dem.

Arbetstagarna kan kontrollera giltiga avtal via sitt eget konto från onlinetjänsten i avsnittet Observera Avtal.

Arbetsgivaren laddar massagesaldo på den anställdes Smartum-konto. Efter det väljer den anställde det ställe som bäst passar honom eller henne och betalar för sitt besök med Massagesaldo. Den eventuellt överskridande andelen av massagens pris betalar den anställde med egna pengar.

Fick du svar på din fråga?