Työntekijä: Etujen verotus
S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Hierontaetu

Hierontaetu on verovapaa etu, kun sen enimmäismäärä on 400 euroa vuodessa. Hierontasaldoa voi tarjota vuodessa 400 euroa per työntekijä. Hierontasaldolla voi maksaa urheilu- sekä klassisen hieronnan, mutta ei esimerkiksi spa-palveluita.

Verovapaus edellyttää, että työntekijä käyttää hierontaetua vain hierontapaikoissa, jotka työnantaja on valinnut. Tämän vuoksi tilaajien eli työnantajien tulee valita, millä palveluntarjoajilla hierontaetuja voi käyttää ja tehdä heidän kanssaan erilliset sopimukset. Ohjeet hierontapaikkojen valintaan ja sopimusten tekoon löydät täältä.

Voit työntekijänä tarkistaa voimassaolevat sopimukset oman tilisi kautta verkkopalvelusta "Tarkastele sopimuksia" -osiosta, tai suoraan työnantajaltasi.

Mikäli haluat tutustua Smartumin työsuhde-etujen verotukseen tarkemmin, voit ladata vero-ohjeemme kätevästi tältä sivulta.

Liikunta- ja kulttuuriedut

Liikuntasetelin ja liikunta- ja kulttuurisetelin verovapaus vahvistettiin 5.12.2008. Näin vuoden 2009 alusta lähtien molemmat ovat olleet saajalleen verovapaita etuja. Myös sähköisillä Smartum-maksuvälineillä maksetut liikunta- ja kulttuuriharrasteet ovat verovapaita etuja.

Lounasetu

Lounasetu on verotuettu etu. Työnantaja voi tarjota lounasedun joko luontoisetuna tai lounasvähennyksenä.

Luontoisetu

  • 75 % edusta on verotettavaa ansiotuloa työntekijän henkilökohtaisen veroprosentin mukaan.

  • Työnantaja maksaa edun, työntekijä ainoastaan verot.

  • Palkanlisänä maksettu luontoisetu kartuttaa myös eläkettä.

Lounasvähennys

  • Lounasedun verotusarvo on 75 % (kuitenkin vähintään 8,50 €).

  • Työntekijä maksaa lounasedusta verotusarvon 75 %, esimerkiksi 10,00 € lounassetelistä työntekijä maksaa 7,50 €. Työnantaja voi pidättää summan palkasta.

Työmatkaetu

Etu on täysin verovapaa 3 400 euroon saakka.

Työmatkaedussa on paras hyötysuhde silloin, kun kodin ja työpaikan väliset matkakustannukset ovat alle 750 euroa vuodessa. Silloin verotuksessa ei ole oikeutta matkakuluvähennykseen.

Etu on henkilökohtainen ja sillä voi ostaa joko arvolipun tai kausilipun. Se on tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin, mutta sitä voi käyttää myös vapaa-ajalla matkustamiseen.

Vastasiko tämä kysymykseesi?