Tämä artikkeli tarjoaa SmartumPlus-käyttäjille ohjeen tilanteisiin, joissa kirjautuminen SmartumPay-sovellukseen ei onnistu pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella.

Huomaathan, että SmartumPlus-käyttäjät eivät voi kirjautua Smartum-tunnuksilla. Jos haluat tarkistaa, oletko SmartumPlus-käyttäjä, voit katsoa Smartumilta saamastasi sähköpostiviestistä, tarjoaako työnantajasi sinulle SmartumPlus-saldoa.

Huomaathan myös, että vaihtoehtoinen kirjautumistapa toimii, kun käytössäsi on SmartumPayn versio 1.16.0 tai uudempi. Tarkistathan siis, että sinulla on soveltuva versio käytössäsi. Voit päivittää sovelluksen sovelluskaupastasi App Storesta, Google Play -kaupasta tai AppGallerysta.

Jos Päivitä -painiketta ei heti näy, sulje sovelluskauppa ja avaa se uudelleen.

Jos SmartumPay-sovellukseen kirjautuminen ei onnistu pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella, kokeile vaihtoehtoista kirjautumistapaa:

1. Avaa SmartumPay-sovellus tai lataa se sovelluskaupastasi App Storesta, Google Play -kaupasta tai AppGallerysta.

2. Klikkaa aloitusnäkymän alareunassa olevaa “Vaihtoehtoiset kirjautumistavat” -tekstiä.

3. Ruudullesi avautuu kaksi vaihtoehtoista tapaa kirjautua sovellukseen:

a. Kirjautumislinkkiä käyttämällä pääset kirjautumaan SmartumPay-sovellukseen pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella selaimessa eli ns. kiertotietä pitkin. Tätä kannattaa siis kokeilla, vaikka kirjautuminen pankkitunnuksilla tai Mobiilivarmenteella ei olisi aiemmin onnistunut.

1. Klikkaa Kirjaudu -painiketta, jolloin ruudulle aukeaa sivu, josta pääset käyttämään vaihtoehtoista kirjautumista.

2. Tunnistaudu pankkitunnuksillasi tai Mobiilivarmenteella

3. Vahvista kirjautuminen klikkaamalla “Vahvista kirjautuminen” -painiketta.

4. Olet nyt kirjautunut SmartumPay-sovellukseen.

b. QR-koodin avulla kirjautuminen on kätevä vaihtoehto, jos tietokoneellasi on jo avattuna SmartumPlus-hyvinvointisaldon aktivoitumissivu, jossa lukee “SmartumPlus työsuhde-edut ovat aktivoituneet ja käytössäsi!”. Lue silloin sivulla näkyvä QR-koodi SmartumPay-sovelluksen QR-koodin lukijalla. Jos sinulla ei ole QR-koodia valmiina, voit myös kirjautua tietokoneella osoitteeseen https://plus.smartum.fi/login, jolloin saat QR-koodin käyttöösi.