Työnantaja: Näin hallinnoit työntekijätietoja SmartumPlus-palvelussa
Työnantaja: Näin hallinnoit työntekijätietoja SmartumPlus-palvelussa

SmartumPlus-tilaajana voit hallinnoida ja muokata työntekijätietoja helposti ollessasi sisäänkirjautuneena SmartumPlus-palvelussa.

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Työntekijän tietojen muokkaaminen SmartumPlus-palvelussa

Työntekijät-välilehdelle oleva Työntekijälistaus näyttää palveluun lisäämäsi työntekijät sekä heille lisätyt tiedot: sähköpostin, työaikaprosentin sekä mahdolliset lisätiedot.

Voit muokata yksittäisen työntekijän tietoja suoraan työntekijälistauksesta kaksoisklikkaamalla muokattavan tiedon päältä tai painamalla kynän kuvaa. Pääset muokkaamaan työntekijän tietoja myös työntekijäkortilta painamalla työntekijän tietorivin lopussa olevaa profiili-ikonia.

Näin muokkaat työntekijän tietoja työntekijäkortilta:

1. Klikkaa työntekijälistauksessa kyseessä olevan työntekijän tietorivillä olevaa ikonia.

2. Muokkaa haluamasi työntekijätiedot.

3. Voit halutessasi lisätä työntekijän yhteen tai useampaan henkilöstöryhmään.

4. Tallenna tiedot

Halutessasi voit myös muokata työntekijöiden tietoja massana CSV-tiedoston kautta:

1. Paina Tuo CSV-tiedostona -painiketta.

2. Tämän jälkeen lataa työntekijöiden tiedot painamalla Lataa CSV-tiedosto.

3. Tee tiedostoon tarvittavat muutokset, tallenna dokumentti ja lataa se takaisin järjestelmään.

4. Huomioithan, että tällä hetkellä työntekijöitä ei voi poistaa CSV-tiedoston kautta, vaan se tulee tehdä suoraan portaalista. Lue lisää kohdasta Työntekijän poistaminen.

Työntekijän lisääminen SmartumPlus-palveluun:

1. Klikkaa Lisää työntekijöitä -otsikon alta ”Lisää työntekijä”.

2. Täytä lomakkeeseen pakolliset tiedot: sähköposti ja työaika. Lisää työntekijän työaika prosentteina, niin saldo jakautuu automaattisesti sen mukaisesti. Oletusarvo palvelussa on 100 %, eli työntekijä on kokoaikaisesti töissä.

3. Jos jostain syystä tarvitaan lisätietoja esim. edun jakamiseen tai raportointiin liittyen, työnantaja pystyy lisäämään sarakkeen "Lisää kustomisarake". Voit halutessasi lisätä kustomisarakkeeseen yksilöivää lisätietoa työntekijästä. Ethän lisää arkaluontoista henkilötietoa kuten henkilötunnusta tai potilastietoja.

4. Voit halutessasi liittää työntekijän myös yhteen tai useampaan henkilöstöryhmään.

5. Tallenna tiedot.

Työntekijän poistaminen SmartumPlus-palvelusta:

Voit poistaa työntekijöitä palvelusta Työntekijät-välilehdeltä:

1. Paina työntekijälistauksessa kyseessä olevan työntekijän tietorivin alussa olevaa tyhjää laatikkoa. Mikäli poistettavia työntekijöitä on useita, tee sama kaikkien kohdalla.

2. Tämän jälkeen paina otsikkorivin lopussa olevaa kolmea pistettä, ja paina "Poista valitut".

3. Vahvista tilaus -painike aktivoituu palvelun oikeassa yläkulmassa. Kun avaat vahvistusnäkymän, näet tilauksen erittelyn ja siinä tapahtuneen muutoksen. Laita raksi ruutuun kohdassa "Hyväksymällä vahvistan tilauksen", ja paina Vahvista-painiketta.

HUOM! Mikäli huomaat poistaneesi väärän työntekijän, pääset palauttamaan hänen tietonsa työntekijäkortilta ennen tilausmuutosten vahvistamista (avaa työntekijän tiedot, ja paina sivun oikeassa alakulmassa olevasta Peruuta työntekijän poisto -painiketta). Mikäli ehdit vahvistaa muutokset, lisää työntekijä uudestaan tilauksella normaaliin tapaan.