Artikkelin sisällysluettelo:

1. HSL 30 vrk kausilipun ostaminen Whim-sovelluksesta

2. Kaupunkipyöräkausilipun ostaminen Whim-sovelluksesta

1. Video-ohjeet kaupunkipyöräkauden ostamiseen

3. Kysymyksiä ja vastauksia

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voit maksaa Whim HSL 30 vuorokauden kausilipun tai kaupunkipyöräkauden Smartumin työmatkaedulla suoraan Whim-sovelluksessa.

Työmatkaedulla voi maksaa joukkoliikennettä ja kaupunkipyöriä, joten taksikyytejä, autonvuokrausta tai sähköpotkulautojen käyttöä ei voi maksaa Smartumin työmatkaedulla. Niiden maksaminen onnistuu kuitenkin helposti Whim-sovelluksen kautta lisäämällä maksukorttisi tiedot.

Whimin hinnaston löydät täältä.

HSL 30 vrk kausilipun ostaminen Whim-sovelluksesta

Voit ostaa Whim HSL 30 vrk kausilipun Smartumin työmatkaedulla valitsemallesi HSL:n matkustusvyöhykkeelle. Työmatkaedulla voi maksaa yhden tai useamman 30 päivän tilausjakson. Whim HSL 30 vrk -kausilipputilaus on jatkuva: kun olet käyttänyt työmatkaedulla maksamasi tilausjaksot loppuun, siirtyy tilauksen veloitus omalle maksukortillesi. Voit kuitenkin perua jatkuvan tilauksesi milloin vain Whim-sovelluksesta.

Näin maksat Whim HSL 30 kausilipputilauksen Smartumin työmatkaedulla:

1. Lataa tarvittaessa Whim-sovellus sovelluskaupastasi (App Store tai Google Play Store) ja luo käyttäjätunnus. Lisää käyttäjätunnukseesi myös maksukortti aktivoidaksesi tilin. Jos sinulla on jo Whim-tili ja maksutiedot lisättynä, tarkista sovelluskaupasta, että puhelimessasi on uusin versio Whim-sovelluksesta.

2. Mene profiilisivuillesi ja paina ”valitse ja tilaa” (kuva 1). Tilausvalikko aukeaa (kuva 2).

(Kuva 1)

(Kuva 2)

3. Valitse tilausvalikoimasta HSL 30 vrk kausilippu. Seuraavassa näkymässä pääset valitsemaan haluamasi vyöhykkeen (kuva 3). Valitse vyöhyke huolellisesti, sillä lippua ei voi peruuttaa tai muokata oston jälkeen. Jatka HSL:n tunnistautumiseen. Mikäli olet jo tehnyt tunnistautumisen, sinun ei tarvitse tehdä sitä uudelleen.

(Kuva 3)

4. Vyöhykkeen valitsemisen ja onnistuneen HSL-tunnistautumisen jälkeen paina "Jatka maksamaan" (kuva 4). Lisää maksutapa, mikäli sitä ei ole jo lisätty. Valitse kohdan ”työmatkaetu” alta maksutavaksi Smartum (Kuva 5). Huomaathan, että Smartum-maksutapaa voi käyttää ainoastaan tilausten maksuun, muut palvelut laskutetaan sovellukseen lisätyltä maksukortilta.

(Kuva 4)

(Kuva 5)

5. Valitse haluamasi tilausjakso (esimerkiksi 30, 60 tai 90 päivää). Tarkistathan, että työmatkasaldosi määrä riittää koko summan maksamiseen.
Huom.: Jos olet valinnut pidemmän tilausjakson kuin 30 päivää, tilaus uusiutuu 30 päivän välein automaattisesti valitsemasi tilausjakson ajan (esim. 30, 60 tai 90 päivää), eikä tilausta ole mahdollista tauottaa. Maksu ei onnistu, mikäli työmatkasaldosi ei riitä valitsemasi tilausjakson maksuun.

6. Valitse “Jatka maksamaan” ja hyväksy käyttöehdot. Kirjaudu sisään Smartum-tunnuksilla, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella (kuva 7) ja viimeistele maksu.

(Kuva 7)

7. HSL 30 vrk kausilippu on nyt valmiina käyttöön!

Mikäli olet valinnut pidemmän tilausjakson kun 30 päivää, kausilipputilaus uusiutuu 30 päivän välein automaattisesti. Huomioithan, että et voi peruuttaa tilausta tilausjakson aikana.

Kun ostamasi tilausjakso on loppunut, tilaus katkeaa automaattisesti. Voit jatkaa Whimin käyttöä Pay as you go -käyttäjänä tai tilata HSL 30 vrk kausilipun Tilausvalikon kautta.

Kaupunkipyöräkausilipun ostaminen Whim-sovelluksesta

Kaupunkipyöräkausi maksetaan kausi kerrallaan, eli kun ostat kaupunkipyöräkauden, voit käyttää kaupunkipyöriä koko kauden ajan eikä tilausta tarvitse uusia. Kaupunkipyöräkauden maksaminen sujuu näppärästi kertaostoksena. Lisääthän myös oman henkilökohtaisen maksukorttisi sovellukseen, sillä sitä tarvitaan mahdollisia lisämaksuja varten (esimerkiksi yli 30 minuuttia kestävä ajo kaupunkipyörällä).

Katso näppärät video-ohjeet kaupunkipyöräkauden ostamiseen täältä!

Näin maksat kaupunkipyöräkausilipun Smartumin työmatkaedulla:

1. Lataa tarvittaessa Whim-sovellus sovelluskaupastasi (App Store tai Google Play Store) ja luo käyttäjätunnus. Lisää käyttäjätunnukseesi myös maksukortti aktivoidaksesi tilin. Jos sinulla on jo Whim-tili ja maksutiedot lisättynä, tarkista sovelluskaupasta, että puhelimessasi on uusin versio Whim-sovelluksesta.

2. Mene profiilisivuillesi ja paina ”valitse ja tilaa” (kuva 8). Tilausvalikko aukeaa (kuva 9).

(Kuva 8)

(Kuva 9)

3. Valitse tilausvalikoimasta kaupunkipyöräkausi ja jatka maksamaan (Kuva 10).

(Kuva 10)

4. Valitse kohdan ”työmatkaetu” alta maksutavaksi Smartum (Kuva 11). Hyväksy käyttöehdot.

(Kuva 11)

5. Kirjaudu sisään Smartum-tunnuksilla, verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella (kuva 12) ja viimeistele maksu.

(Kuva 12)

6. Olet valmis käyttämään kaupunkipyöriä!

Kysymyksiä ja vastauksia

Missä lippu kelpaa matkustamiseen?

Liput kelpaavat pääkaupunkiseudun kaikissa julkisissa kulkuvälineissä. Taksi ja autonvuokraus eivät kuulu työmatkaedun piiriin. Voit kuitenkin lisätä WHIM-sovellukseen myös maksukortin, jota voit vaivattomasti käyttää taksien ja autonvuokrauksen maksamiseen.

Olen ostanut HSL 30 vrk kausilipun henkilökohtaisella maksukortillani. Voinko muokata tilausta siten, että seuraava tilausmaksu maksetaan Smartumilla?

Valitettavasti et voi. Sinun tulee katkaista nykyinen tilaus ja tilauksen katkeamisen jälkeen tehdä uusi tilaus, jonka voit maksaa Smartumilla.

Voinko peruuttaa kausilipputilauksen ja saada veloituksen takaisin?

Valitettavasti kausilippua ei voi peruuttaa oston jälkeen, eikä maksua ole mahdollista palauttaa.

Valitsin väärän vyöhykkeen, voinko vaihtaa sen?

Oston jälkeen kausilippua ei ole mahdollista peruuttaa tai muokata. On tärkeää, että valitset huolellisesti oikean vyöhykkeen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua saattaisi kiinnostaa...

Työntekijä: Missä ja miten käytän Smartumin työmatkaetua?

Työntekijä: Miten maksan Smartumin työmatkaedulla HSL-sovelluksessa?

Työntekijä: Onko Smartumin työmatkaetu verovapaa etu?