Lataa työntekijöidesi sähköpostiosoitteet SmartumPlus-palveluun CSV UTF-8 -tiedostona. Saat excel-tiedostopohjan ladattua suoraan palvelusta. Voit lisätä tiedostoon myös muita työntekijöitä yksilöiviä tietoja, kuten mahdollisen osa-aikaisuuden.

Näiden ohjeiden avulla tallennat excel-tiedoston CSV UTF-8 -tiedostomuotoon:

1. Avaa tiedosto

2. Valitse File/Tiedosto --> Save as/Tallenna nimellä

3. Valitse kohde, jonne haluat tallentaa tiedoston

4. Valitse muodoksi CSV UTF-8 (luetteloerottimella erotettu) -muodossa

5. Valitse Save/ Tallenna

Mikäli koneeltasi ei automaattisesti löydy CSV UTF-8 -tallennusmuotoa, toimi seuraavasti:

1. Avaa tiedosto

2. Valitse File/Tiedosto --> Save as/Tallenna nimellä

3. Valitse kohde, jonne haluat tallentaa tiedoston

4. Valitse muodoksi CSV UTF-8 (luetteloerottimella erotettu) -muodossa

5. Valitse kohta Tools/ Työkalut ja Web Options/ WWW-asetukset

6. Valitse Encoding/ Koodaus

7. Valitse Save this document as/ Tallenna asiakirja nimellä: Unicode UTF-8

8. Valitse Ok

9. Tallenna tämä tiedosto tallennusmuodossa CSV UTF-8 (luetteloerottimella erotettu) valitsemalla kyseinen tallennusmuoto alasvetovalikosta.

Mikäli tallentamasi taulukon kaikki otsikot ja tekstit ovat peräkkäin A-sarakkeessa, toimi näin:

1. Valitse Excelissä A-sarake

2. Klikkaa Data/ Tiedot --> Text to Columns/ Teksti sarakkeisiin

3. Vaiheessa 1/3 valitse kohta Delimited/ Erotettu

4. Klikkaa Next/ Seuraava

5. Vaiheessa 2/3 poista Delimiter/ Erottimet-otsikon alla täppä kohdasta Tab/ Sarkain ja lisää täppä kohtaan Comma/ Pilkku

6. Klikkaa Next/ Seuraava

7. Vaiheessa 3/3 klikkaa Finish/ Valmis.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua saattaisi kiinnostaa...

Työnantaja: Miten työntekijä saa edut käyttöönsä?

Työnantaja: Miten ja missä joustavaa SmartumPlus-saldoa voi käyttää?