Raportointi
Kumppani: Raportoinnin tarkastelu verkkopalvelussa

Artikkelissa kerromme kuinka voit tarkistella yrityksellesi maksettuja tilityksiä ja niiden raportteja Smartum-verkkopalvelussa.

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Smartumin verkkopalvelussa voit tarkastella helposti yrityksellesi maksettuja tilityksiä ja ladata raportteja Excel- ja PDF-tiedostoina. Tilitysraportit löydät verkkopalvelustamme vasemmalta päävalikosta kohdasta ”Tilitysraportti”. Raportteja voit tarkastella sopimuksesta vastaavan ja tilittäjän roolilla. Mikäli sinulla on useita käyttäjärooleja, voit vaihtaa roolia vasemmalla näkyvästä alasvetovalikosta. Valitse oikea asiakkuus ja alla näkyvään valikkoon tulee näkyviin valittavat roolit. Käyttäjäroolin valitsemisen jälkeen klikkaa vasemmalta päävalikosta Tilitysraportti-osiota.

Lataa excel

Klikkaa tilitysraportti-valikosta kohtaa ”Tarkastele raporttia”. Täältä löydät yrityksellenne tilitetyn kokonaissumman, vastaanotettujen maksuvälineiden jakauman, toimipistekohtaisen tiedon tilitysten kokonaissummista sekä tilityskoonnin koko yrityksenne osalta. Voit hakea tilityksiä ajanjakson (date range), viitenumeron (payment ref), toimipisteen (venue), maksuvälineen tai palvelupalkkion (product code) ja tilitysnumeron (settlement ID) mukaan. Kaikki tiedot ovat ladattavissa Excel-tiedostona oikean ylänurkan lataussymbolia klikkaamalla.

Jos tarvitset esimerkiksi kirjanpitoa varten tiedot yrityksellenne tehdyistä tilityksistä, valitse haluamasi ajanjakso. Kun olet määritellyt tarkasteltavan ajanjakson, saat näkyviin valitun ajankohdan tilitystiedot. Alimmasta osiosta (Service Provider Billing) saat ladattua tiedot koko yrityksenne tilityksistä valittuna ajankohtana Excel-tiedostona painamalla lataussymbolia. Voit suodattaa taulukon tiedot haluamaasi järjestykseen ja tarkastella toimipistekohtaisesti tilitettyjä maksuvälineitä. Lisäksi näet eriteltynä palvelupalkkion ja arvonlisäveron osuuden tilityksestä.

Yhden tilityksen tilityskohtaisen nettosumman näet Excel-taulukosta näin:

1. Klikkaa taulukon viimeisen sarakkeen solua P1.

2. Valitse työkalurivistä Lisää -> Pivot-taulukko.

3. Taulukon alue on automaattisesti valittu ja sijoituskohdaksi on valittu aiemmin luotu laskentataulukko. Hyväksy painamalla OK.

4. Valitse raporttiin kentiksi ”SETTLEMENT_ID” ja ”SETTLEMENT_TOTAL”. Sulje valintaikkuna.

5. Pivot-taulukko on valmis. Näet tilityksen nettosumman tilityksen numeron vieressä.

Lataa PDF

Klikkaa tilitysraportti-valikosta kohtaa ”Tulosta PDF”. Täältä voit ladata tilityksiä haluamillasi hakukriteereillä PDF-tiedostona. Voit hakea tilityksiä raportille ajanjakson, tuotekoodin, maksuviitteen, tilitysnumeron ja toimipisteen mukaan. Valittuasi haluamasi kriteerit, lataa tiedosto painamalla ”Tulosta PDF”. Tiedostosta näet yhteenvedon tilityksen palvelupalkkion ja arvonlisäveron määrästä, lopullisen tilityksen yhteissumman sekä yksityiskohtaisen erittelyn tilityksistä.

Lähetämme tilityksestä edelleen tilityslaskelman sähköpostitse. Mikäli haluat tarkastella yksittäisiä maksuja, voit tarkistaa ne verkkopalvelussa Veloitushistoria-osiosta.