SmartumPay-mobiilimaksujen vastaanottaminen

SmartumPay-mobiilisovelluksella asiakkaasi maksaa helposti ja turvallisesti. Sovelluksesta valitaan oikea toimipaikka, mihin halutaan maksaa. Asiakas syöttää palvelun/ostoksen summan ja vahvistaa maksun. Hän näyttää kuitin kännykkänsä ruudulta kassahenkilölle, joka tarkistaa maksun onnistumisen. Kuitista kannattaa tarkistaa summa, toimipisteen nimi sekä osoite. Kuitin yläkulmasta näkee, milloin maksu on suoritettu. Kuitissa näkyvä animaatio liikkuu 30 min. maksun luomisesta. Kuitti on voimassa kuitenkin myös tämän jälkeen.

Kuittia näpäyttämällä pääsee tarkistusnäkymään, jossa maksun voi merkata tarkistetuksi. Kuitin ja tarkistusnäkymän tilaksi muuttuu ”tarkistettu”. Näin varmistetaan, että palvelu lunastetaan kuitilla vain kerran. Maksu lyödään kassaan kuitissa näkyvällä summalla.

SmartumPay-sovelluksella on mahdollista maksaa myös QR-koodilla. Tällöin tarvitset QR-koodilukijan tai voit syöttää koodin manuaalisesti Smartum-verkkopalveluun ja tehdä veloituksen sitä kautta.

Jos sovelluksella tehty veloitus on virheellinen, se voidaan mitätöidä saman päivän aikana Smartumin verkkopalvelun kautta.

Smartum-verkkomaksujen (Checkout) vastaanottaminen

Jos myytte palveluitanne verkkokaupassa, Smartum voidaan lisätä maksutavaksi verkkokauppaan muiden verkkopankkimaksutapojen rinnalle. Lue lisää Smartum-verkkomaksuista (Checkout) täältä.

Smartum Liikunta- ja kulttuuriseteleiden vastaanottaminen

Smartum Liikunta- tai Liikunta- ja kulttuurisetelillä suoritettuja maksuja ei voi vaihtaa rahaksi eikä maksuista voi antaa takaisin vaihtorahaa. Asiakkaalta ei saa periä lisämaksua Smartum-seteleillä maksaessa. Ylimenevän summan voi maksaa muulla maksutavalla. Asiakas voi käyttää useampia seteleitä kerrallaan. Smartum-seteleillä voi maksaa alennustuotteita.

Smartum Liikuntaseteliä voidaan käyttää ainoastaan liikuntasuorituksen maksamiseen Smartum Oy:n kanssa sopimuksen tehneissä liikuntapaikoissa. Liikuntaseteli on aina 4,00 euron arvoinen.

Smartum Liikunta- ja kulttuurisetelillä voidaan maksaa Smartum Oy:n kanssa sopimuksen tehneiden kulttuuri- sekä liikuntapaikkojen palveluita. Liikunta- ja kulttuuriseteli on aina 5,00 euron arvoinen.

Väärennösten estämiseksi Smartum-setelit painetaan turvapainossa ja niistä löytyy useita turvatekijöitä. Tarkistathan, että seteli on ehjä ja aito, eikä sitä ole merkitty käytetyksi. Aidon, vesileimapaperille painetun setelin tunnistaa esimerkiksi juoksevasta sarjanumerosta tai katsomalla sitä valoa vasten. Smartum tilittää vain aidot setelit. Tarkistathan myös setelin voimassaoloajan, sillä asiakas ei voi käyttää vanhentuneita seteleitä maksuvälineenä. Smartum-setelit toimitetaan vihkoina, ja vihkossa päällimmäisenä on alla näkyvä kansilehti. Kansilehti ei ole maksuväline, vaan aidon setelin ulkoasun näet kuvassa ylempänä.

Vastaanotetut setelit merkitään käytetyksi setelissä näkyvä euromäärä kynällä yliviivaten. Ethän tee alareunassa olevalle valkoiselle alueelle minkäänlaisia merkintöjä.

Smartum-korttimaksujen vastaanottaminen (päättyy 31.12.2020)

Korttimaksujen vastaanottaminen on päättynyt vuoden 2020 loppuun ja maksaminen on siirtynyt SmartumPay-sovelluksella tehtäväksi.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua saattaisi kiinnostaa...

Kumppanit: Siirtyminen Visa-kortista SmartumPay-mobiilimaksamiseen

Kumppani: Miten lyön SmartumPay-maksun kassaan?

Kumppani: Mitä tarvitsen SmartumPay-maksujen vastaanottamiseksi?

Liikunta- ja kulttuurikumppani: QR-maksun veloitus verkkopalvelun kautta

Löysitkö etsimäsi vastauksen?