Liikunta- ja kulttuurietu on tarkoitettu työntekijöiden virkistäytymisen tukemiseen. Siitä syystä verottajakin hyväksyessään ja ohjeistaessaan edun käyttöä käsittelee asiaa työnantajan ja työntekijän kannalta.

Olemme selvittäneet verottajan kantaa, voiko yhdistys jakaa jäsenilleen liikunta- ja kulttuurietua. Hyvin yleisellä tasolla antamassaan vastauksessa verottaja piti mahdollisena, että yhdistys voi jakaa vähäisessä määrin liikunta- ja kulttuurietua jäsenilleen.

Edun tulee kuitenkin olla kaikkien jäsenten saatavissa eli ketään jäsenistä ei siis saisi rajata etukäteen edun ulkopuolelle, vaikka etu ei käytännössä kaikille riittäisikään. Myös yhdistyksen tarkoitus ja toiminta vaikuttavat mahdollisuuteen jakaa jäsenille verovapaasti liikunta- ja kulttuurietua.

Useat eri seikat vaikuttavat siis lopputulokseen, kannattaa ehdottomasti varmistaa vielä omasta verotoimistosta oman yksilöllisen tapauksen hyväksyttävyys verotuksessa.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua saattaisi kiinnostaa...

Työnantaja: Lataa Smartumin vero-ohje

Työnantaja: Miten tilaan Smartum-etuja (saldo) työntekijöilleni?

Työnantaja: Miten tilaan Smartum-seteleitä henkilökunnallemme?

Löysitkö etsimäsi vastauksen?