• Huom! Jos yrityksessänne on käytössä perinteisten Smartum-etujen sijaan SmartumPlus-edut, luethan vastauksen kysymykseen täältä.

Mikäli haluat tarkastaa, paljonko työntekijällä on saldoa ja mahdollisesti palauttaa saldon yrityksen tilille, toimi seuraavasti:

  1. Kirjaudu sisään Smartumin verkkopalveluun ja varmista vasemmasta ylänurkasta, että sinulla on valittuna tilaajan rooli.

  2. Valitse vasemman puolen valikosta kohta Työntekijät.

  3. Käytä hakutoimintoa tai vieritä sivua alaspäin löytääksesi oikean työntekijän.

  4. Vieritä sivua alaspäin, niin näet työntekijän saldotilit.

  5. Klikkaa kyseisen saldon nimeä (esimerkiksi liikunta ja kulttuuri), nähdäksesi työntekijän saldon historian tarkemmin. Näin avautuvalla sivulla näet nappulan Palauta. Tämän toiminnon kautta voit valita, paljonko haluat saldoa palauttaa yrityksen tilille, ja saldo palautuu saman tien. Voit palauttaa koko saldon tai vain osan siitä.

  6. Jos puolestaan tilasit liian vähän saldoa ja haluaisit jakaa sitä yksittäiselle työntekijälle lisää, sinun tulee tehdä uusi tilaus.


SmartumPlus: Tilasin työntekijälle liikaa saldoa, miten palautan sitä?

SmartumPlus-eduissa saldo ei siirry varsinaisesti etujen käyttäjien omille tileille käyttöön, vaan työntekijöillä on oikeus käyttää etua tilauksen yhteydessä määritellyllä saldolla yrityksenne Plus-tililtä. Mikäli työntekijä ei käytä saldoa, jää ylimääräinen saldo pankkiin yrityksenne tilille. Mikäli yrityksenne haluaa lopettaa sopimuksen Smartumin kanssa, rahat siirretään takaisin yritykselle veloituksetta.

Huomioithan, että mikäli olet jakanut osa-aikaiselle työntekijälle liikaa etuutta, voit CSV-tiedostoa muokkaamalla suhteuttaa hänen työaikansa etuuden määrään. Plus-saldoa voidaan jakaa eri summalla vain osa-aikaisille työntekijöille, eli CSV-tiedostolle on mahdollista määritellä osa-aikaisuusprosentti - esimerkiksi puolikas työaika merkitään 50 %.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua saattaisi kiinnostaa...

Työnantaja: Miten tilaan Smartum-etuja (saldo) työntekijöilleni?

Löysitkö etsimäsi vastauksen?