Liikunta- sekä liikunta- ja kulttuurietu:

Liikunta- sekä liikunta- ja kulttuurietua ei tarvitse ilmoittaa tulorekisteriin, jos summa on enintään 400 €/hlö/vuosi, etu on myönnetty kollektiivisesti koko henkilökunnalle ja summasta ei peritä omavastuuta. Jos omavastuu peritään, niin omavastuuosuus ilmoitetaan tulolajilla 408 Nettopalkasta vähennettävä muu erä.

Jos summa ylittää 400 €/hlö/vuosi, ylimenevä osuus ilmoitetaan tulolajilla 315 Muu henkilöstölle suunnattu veronalainen etu ja omavastuuosuus ilmoitetaan tulolajilla 408 Nettopalkasta vähennettävä muu erä.

Työmatkaetu:

Työnantaja ilmoittaa työntekijälleen kustantamansa julkisen liikenteen henkilökohtaisen lipun verovapaan osan tulolajilla 341 Työsuhdematkalipun verovapaa osuus. Palkaksi katsottavan osuuden työnantaja ilmoittaa tulolajilla 342 Työsuhdematkalipun palkaksi katsottu osuus.

Tiedot on eriteltävä, koska ne vaikuttavat määrään, jonka työntekijä voi vähentää verotuksessa kodin ja työpaikan välisten matkojen perusteella.

Lounasetu:

Ilmoitus ravintoedusta tulee tehdä vähintään tulolajilla 317 Muu luontoisetu. Muu luontoisetu -tulolajin yhteydessä on ilmoitettava, mitä luontoisetuja maksettu summa sisältää.

Jos työnantaja perii työntekijältä ravintoedusta sen verotusarvoa vastaavan korvauksen, Tulorekisteri-ilmoituksessa käytetään tulolajia 334 Ravintoetu ja tietoa: Ravintoedusta peritty korvaus vastaa verotusarvoa: Kyllä. Ravintoedun verotusarvoksi ilmoitetaan tällöin 0 euroa (tulolajilla ravintoetu).

Konsultoithan omaa palkkahallintoasi tai Tulorekisterin asiakaspalvelua yrityksellesi sopivimmasta ilmoitustavasta sekä tulolajista. Smartumin esimerkit toimivat suuntaa-antavina ohjeina.

Yksityiskohtaiset ohjeet eri tulolajien ilmoittamisesta löydät osoitteesta www.tulorekisteri.fi

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua saattaisi kiinnostaa...

Työnantaja: Voiko työnantaja periä ns. omavastuuosuutta? Miten verottaja suhtautuu tähän?

Työnantaja: Ovatko Smartum-edut työnantajalle verovähennyskelpoinen kulu?

Työnantaja: Lataa Smartumin vero-ohje

Löysitkö etsimäsi vastauksen?