Etujen käyttöönotto
Työntekijä: Miten ilmoittaudun etuun?

Artikkelista löydät ohjeet Smartum-etuun ilmoittautumiseksi. Ilmoittautuminen tapahtuu työnantajan lähettämän ilmoittautumislinkin kautta.

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Tästä artikkelista löydät ohjeet etuun ilmoittautumiseen niin SmartumPlussan kuin SmartumSaldon osalta. Mikäli et ole varma kumpi etutyyppi sinulla on käytössäsi, luethan lisätietoja täältä.

Mikäli sinulla on ongelmia SmartumPay-kirjautumisessa, katso vinkkejä täältä.

SmartumPlus

Saat aktivoitua SmartumPlus-edun itsellesi käyttöön alla olevin ohjein:

1. Hyväksy SmartumPlus-edut käyttöösi työnantajaltasi sähköpostiin tulleen aktivointilinkin kautta klikkaamalla ensin viestistä painiketta Aktivoi edut.

2. Klikkaa seuraavasta näkymästä Aktivoi edut -> Lue ja hyväksy sopimusehdot.

3. Vahvista SmartumPlus-edun aktivointi verkkopankkitunnuksillasi tai Mobiilivarmenteella.

4. Edut on nyt aktivoitu onnistuneesti käyttöösi.

Seuraavaksi kirjaudu sisään SmartumPay-sovellukseen seuraavia ohjeita seuraamalla:

1. Jos olet jo aiemmin kirjautunut SmartumPay-sovellukseen

SmartumPay-sovelluksessa näet sekä mahdolliset aiemmin jaetut sähköiset Smartum-saldosi, että SmartumPlus-saldot, kun teet seuraavat toimenpiteet:

• Kirjaudu ulos SmartumPay-sovelluksesta painamalla ratas-ikonia > Kirjaudu ulos.

• Kirjaudu sitten uudestaan sisään omilla verkkopankkitunnuksillasi tai Mobiilivarmenteella

• Nyt SmartumPayssa näkyvät sekä aiemmat sähköiset Smartum-saldot että SmartumPlus-saldot. Maksutapahtuman yhteydessä voit valita, mitä saldoa kulloinkin haluat käyttää.

• Jos teit nämä toimenpiteet, muttet vieläkään näe SmartumPlus-saldojasi, niin poista sovellus ja lataa se uudelleen.

2. Jos kirjaudut SmartumPay-sovellukseen ensimmäistä kertaa

• Kirjaudu SmartumPay-sovellukseen omilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

SmartumSaldo

Koska SmartumSaldo-etu on työnantajan tarjoama, etuun ilmoittaudutaan työnantajan kautta. Saat työnantajaltasi ilmoittautumislinkin, jonka kautta ilmoittautuminen tehdään edun saamiseksi.

Kun olet saanut ilmoittautumislinkin työnantajaltasi, toimi seuraavasti:

1. Jos sinulla ei ole Smartum-käyttäjätiliä:

• Klikkaa työnantajasi lähettämän sähköpostiviestin ilmoittautumislinkkiä.

• Rekisteröidy ja täytä henkilötiedot. Mikäli työnantajasi tarjoaa useita etuvaihtoehtoja, valitse näistä yksi.

• Hyväksy Smartum-saldon käyttöehdot.

• Vahvista ilmoittautuminen sivun alareunasta.

• Saat vahvistusviestin sähköpostiisi ilmoittautumisen onnistumisesta.

• Saat sähköpostiisi linkin Smartum-verkkopalvelun salasanan asettamista varten.

• Näillä tunnuksilla pääset kirjautumaan Smartum-verkkopalveluun, jossa voit mm. seurata Smartum-etujasi ja hallinnoida omia tietojasi.

• Työnantajasi hyväksyy tai hylkää ilmoittautumisesi ilmoittautumisajan päätyttyä ja tilaa edun. Saat sähköpostiviestin, kun etu on latautunut tilillesi ja on käytettävissäsi. Voit ottaa edut heti käyttöön lataamalla SmartumPay-sovelluksen. Lisää tietoa SmartumPay-sovelluksesta löydät täältä.

2. Jos sinulla on jo Smartum-käyttäjätili:

• Klikkaa työnantajasi lähettämän sähköpostiviestin ilmoittautumislinkkiä.

• Kirjaudu sisään tunnuksillasi. Mikäli olet unohtanut salasanasi, tilaa uusi salasana tästä. Saat sähköpostiisi viestin, jossa on linkki uuden salasanan asettamista varten.

• Mikäli työnantajasi tarjoaa useita etuvaihtoehtoja, valitse näistä yksi.

• Hyväksy Smartum-saldon käyttöehdot.

• Vahvista ilmoittautuminen sivun alareunasta.

• Saat vahvistusviestin sähköpostiisi ilmoittautumisen onnistumisesta.

• Työnantajasi hyväksyy tai hylkää ilmoittautumisesi ilmoittautumisajan päätyttyä ja tilaa edun. Saat sähköpostiviestin, kun etu on latautunut tilillesi ja on käytettävissäsi. Jos saldoetujen jaon ajankohdan suhteen on epäselvyyttä, kannattaa tuota ajankohtaa varmistaa vielä työnantajan suunnalta.