Kaikki kokoelmat
Työntekijät
Maksaminen
Työntekijä: Voiko Smartum-eduilla ostaa alennuslippuja?
Työntekijä: Voiko Smartum-eduilla ostaa alennuslippuja?

Artikkelista löydät tietoja alennushintaisten, esim. opiskelijaliput sekä eläkeläisliput, hyödyntämisestä Smartumilla.

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Smartum on linjannut seuraavat suositukset alennuslippuja koskien:

Kunnalliset toimijat: Suosituksemme on, että uimahalli tms. vastaanottaa Smartum-etuja myös alennushintaisiin lippuihin, kuten opiskelija- tai eläkeläislippuihin. Päädyimme tähän kantaan selvitettyämme tapausta erään opiskelijan riitautettua asia. Julkista toimijaa sitovat hallintolaki ja yhdenvertaisuusnäkökohdat, eikä se näin ollen voi asettaa opiskelijoita/eläkeläisiä/työttömiä keskenään eriarvoiseen asemaan tämän käyttämän maksuvälineen perusteella. Tämä on kuitenkin vain Smartumin suositus, ei edellytys, julkisille toimijoille.

Yksityiset toimijat: Kaikille kuluttajille tarjolla olevia palveluita tulee voida ostaa Smartum-eduilla, myös kaikille yhteisiä alennustuotteita. Mikäli palveluntarjoajalla on myynnissä tuotteita, jotka on rajattu koskemaan tiettyä ryhmää (esim. opiskelijahinnat), ei Smartum voi vaatia näitä tuotteita myytäväksi maksuvälineillään. Toisin sanoen, kun verovapaata etua työnantajaltaan saava työntekijä on Smartum-etuja käyttäessään työntekijän roolissa, hänelle ei tarvitse myöntää toista päällekkäistä etua. Alennuslippujen käytäntö riippuu siis lopulta palveluntarjoajan omasta päätöksestä, eli asiaa kannattaa tiedustella suoraan omasta harrastepaikasta.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua saattaisi kiinnostaa...

Vastasiko tämä kysymykseesi?