• Huom! Jos yrityksessänne on käytössä perinteisten Smartum-etujen (saldo/setelit) sijaan SmartumPlus-edut, pääset siirtymään tämän etutyypin ohjeisiin tästä. Jos olet epävarma mikä etutyyppi yrityksessäsi on, voit tarvittaessa varmistaa tämän vielä SmartumPay-sovelluksen perusnäkymästä klikkaamalla "Näytä Saldot", tai kysyä asiaa työnantajaltasi.

Tarkista ensin, mitä saldotyyppiä työnantajasi on ladannut sinulle käyttöön. Voit tarkistaa omat saldotietosi kirjautumalla verkkopalveluun tai SmartumPay-sovellukseen. Kirjautumisen jälkeen näet saldotietosi kohdassa "Tilin tiedot". Voit etsiä käyttöpaikkoja verkossa Smartumin käyttöpaikkahaun kautta.

Löydät ohjeet SmartumPay-maksujen tekemiseksi täältä.

Liikunta- ja kulttuurisaldoa voit käyttää joko SmartumPay-maksulla tai verkkomaksulla. Mobiilimaksu tehdään SmartumPay-sovelluksella. Sovelluksen luoma kuitti esitetään palveluntarjoajalle maksaessa ja palveluntarjoaja tarkistaa kuitin. Myös tietyt palveluntarjoajat ovat lisänneet verkkomaksun omille nettisivuilleen, jolloin maksu onnistuu kätevästi suoraan palveluntarjoajan sivulla. Huomaathan, että jos olet saanut käyttöösi liikuntasaldoa, sillä voidaan maksaa vain liikuntaharrastusten maksuja.

Lounassaldoa voit käyttää lounasmaksujen kuittaamista varten. Lounassaldoa käytetään SmartumPay-sovelluksella, ja kerrallaan voit maksaa verottajan ohjeiden mukaisesti vähintään 6,90 € ja enintään 10,90 €. Kaikki lounaspaikat voit tarkistaa käyttöpaikkahausta.

Hierontasaldoa voit käyttää klassisen hieronnan, urheiluhieronnan tai fysioterapian maksamiseen. Jos olet saanut hierontasaldoa käyttöösi, sitä käytetään SmartumPay-maksulla. Hierontasaldoa voit käyttää niissä hieronta- tai fysioterapiapaikoissa, jotka työnantajasi on valinnut. Hierontasaldolla maksettaessa käytetään SmartumPay-sovellusta, jonka luoma kuitti esitetään palveluntarjoajalle. Huomaathan, että liikuntaedulla ei voi maksaa hierontoja tai fysioterapiaa.

Työmatkasaldoa voit käyttää työmatkalippujen ostamiseen. Työmatkalippujen myyntipaikat löydät helpoiten käyttöpaikkahaustamme. Mobiilimaksut tehdään SmartumPay-sovelluksella. Työmatkaedulla voi maksaa myös HSL:n sovelluksessa. Kun ostat työmatkalipun R-kioskilta, tulee sinun etsiä oikea R-kioski käyttöpaikkaluettelosta ja syöttää summa. Muistathan viimeisellä sivulla liu’uttaa valinnan oikean saldotilin kohdalle ennen kuin vahvistat maksun.

SmartumPlus: Miten voin käyttää Smartum etuja (saldo)?

SmartumPlus-etujen käyttäjänä voit hallinoida tiliäsi sekä käyttää etuja vain SmartumPay-sovelluksella. Plus-palvelulle ei ole omaa selaimessa käytettävää portaalia, kuten perinteisillä saldoasiakkuuksilla käytössä oleva verkkopalvelumme. Siksi palveluun ei ole mahdollista saada tunnuksia eikä kirjautuminen ole mahdollista sähköposti/salasana-yhdistelmällä.

SmartumPlus-etujen käyttäjänä sinun ei ole mahdollista tehdä QR-maksuja, eli voit tehdä maksuja ainoastaan SmartumPay-sovelluksen pikamaksutoiminnolla.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua voisi kiinnostaa...

Työntekijä: Miten maksan liikunta- ja kulttuurisetelillä?

Työntekijä: Miten ja missä voin maksaa Smartum kulttuuriedulla?

Työntekijä: Miten maksan Smartumin lounaseduilla?

Työntekijä: Missä voin käyttää Smartumin hierontaetua?

Työntekijä: Missä Smartumin työmatkaetu käy ja mitä sillä voi ostaa?