Kaikki kokoelmat
Työntekijät
Maksaminen
Työntekijä: Miten voin käyttää Smartum-etuja?
Työntekijä: Miten voin käyttää Smartum-etuja?

Artikkelista löydät tietoa siitä, kuinka Smartumin lounas-, hieronta- sekä liikunta- ja kulttuurisaldoa käytetään.

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

SmartumPlus

Joustavien SmartumPlus-etujen käyttäjänä voit hallinnoida tiliäsi sekä käyttää etuja kätevästi SmartumPay-sovelluksella. Etujen käyttö onnistuu käden käänteessä SmartumPay-sovelluksen avulla suoraan toimipisteen (esimerkiksi kuntosalin) kassalla. SmartumPay on ladattavissa maksutta sovelluskaupoista.

Etuja voi käyttää myös verkossa, esimerkiksi vain muutamalla klikkauksella Lippu.fi:n tai Finnkinon verkkokaupassa. Et siis tarvitse SmartumPay-sovellusta maksun suorittamiseen, vaan voit tehdä maksun helposti käyttöpaikan verkkokaupassa.

SmartumPlus-palvelulle ei ole omaa selaimessa käytettävää portaalia. SmartumPlus-saldon käyttäjänä sinun ei ole mahdollista tehdä QR-maksuja, eli voit tehdä maksuja ainoastaan SmartumPay-sovelluksen pikamaksutoiminnolla.

Jos käytössäsi on kahta etutyyppiä (SmartumSaldo ja SmartumPlus), voit valita SmartumPaysovelluksessa mitä saldoa haluat käyttää maksuun liu’uttamalla maksusliderin yläpuolella olevan saldontyypin vasemmalle. Katso tarkemmat ohjeet täältä.

Perinteiset Smartum-edut (saldo, setelit)

Tarkista ensin, mitä saldotyyppiä työnantajasi on ladannut sinulle käyttöön. Voit tarkistaa käytössäsi olevat edut kirjautumalla verkkopalveluun tai SmartumPay-sovellukseen. Kirjautumisen jälkeen näet saldotietosi kohdassa "Tilin tiedot". Voit etsiä käyttöpaikkoja verkossa Smartumin käyttöpaikkahaun kautta tai löytää uusia ideoita käyttötapoihin vinkkipaketistamme.

Löydät ohjeet SmartumPay-maksujen tekemiseksi täältä.

Liikunta- ja kulttuurietua voit käyttää joko SmartumPay-maksulla tai verkkomaksulla. Mobiilimaksu tehdään SmartumPay-sovelluksella. Sovelluksen luoma kuitti esitetään palveluntarjoajalle maksaessa ja palveluntarjoaja tarkistaa kuitin. Myös tietyt palveluntarjoajat ovat lisänneet verkkomaksun omille nettisivuilleen, jolloin maksu onnistuu kätevästi suoraan palveluntarjoajan sivulla. Huomaathan, että jos olet saanut käyttöösi liikuntasaldoa, sillä voidaan maksaa vain liikuntaharrastusten maksuja.

Lounasetua voit käyttää lounasmaksujen kuittaamista varten. Lounassaldoa käytetään SmartumPay-sovelluksella, ja kerrallaan voit maksaa verottajan voimassaolevien ohjeiden mukaisesti minimi- ja maksimisumman väliltä. Näet lounasetujen tarkat arvot täältä. Kaikki lounaspaikat voit tarkistaa käyttöpaikkahausta.

Hierontaetua voit käyttää klassisen hieronnan tai urheiluhieronnan maksamiseen niissä hierontapaikoissa, jotka työnantajasi on valinnut. Hierontasaldolla maksettaessa käytetään SmartumPay-sovellusta, jonka luoma kuitti esitetään palveluntarjoajalle. Huomaathan, että hierontaedulla ei voi maksaa fysioterapiaa. Jos työnantajasi tarjoaa sinulle myös fysioterapiaa, tulee fysioterapiakäynnit kuitata Terveysedulla.

Työmatkaetua voit käyttää työmatkalippujen ostamiseen. Työmatkalippujen myyntipaikat löydät helpoiten käyttöpaikkahaustamme. Mobiilimaksut tehdään SmartumPay-sovelluksella. Työmatkaedulla voi myös kätevästi ostaa liput suoraan VR Matkalla tai HSL:n sovelluksesta. Kun ostat työmatkalipun R-kioskilta, tulee sinun etsiä oikea R-kioski käyttöpaikkahausta ja syöttää summa. Muistathan viimeisellä sivulla liu’uttaa valinnan oikean saldotilin kohdalle ennen kuin vahvistat maksun.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Seuraavaksi sinua voisi kiinnostaa...

Vastasiko tämä kysymykseesi?