Saldo
Den anställda: Att lägga till pengar i MinPlånbok

Artikeln berättar hur man lägger till pengar i MinPlånbok i SmartumPay-appen.

S
Skrivet av Smartum Järjestelmät
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

1. Öppna SmartumPay och svep nedåt från det vita strecket i appens övre kant eller tryck ”Visa saldon”. Då ser du de saldon som står till ditt förfogande.

2. Svep till vänster, tills du kommer till vyn MinPlånbok. I vyn MinPlånbok kan du lägga till pengar i MinPlånbok när du trycker på ikonen ”Lägg till pengar”.

3. Du kan lägga till pengar i din MinPlånbok även direkt från meddelandet ”Du har lagts till saldo med en avdragsgill!" på framsidan genom att trycka på knappen ”Lägg till pengar nu”.

4. I översiktsvyn ser du till vilken förmån pengarna som överförs till MinPlånbok behövs och hur mycket.

5. Du kan lägga till pengar med knappen ”Gå till autentisering”, varifrån du förflyttas till webbläsaren. Där ska du identifiera dig med bankkoder eller mobilcertifikat.

6. Fyll i beloppet som du vill överföra. Obs! Minimibeloppet som kan överföras är 0,01 €, och maximibeloppet bestäms i förhållande till det förmånsbelopp som erbjuds dig. (Exempel: om din arbetsgivare erbjuder dig en förmån på 400 € med en självrisk på 50 %, är det maximala överföringsbeloppet till MinPlånbok 200 €.)

Du behöver inte lägga till all självrisk på en gång, utan du kan lägga till den efter hand. Tryck på ”Vahvista”, varvid du förflyttas till Paytrails webbplats. Obs! Överföringen går inte att ångra efter att den slutförts. Överförda pengar återbetalas inte.

7. Identifiera dig på nytt med bankkoderna till din egen nätbank.

När betalningen har gjorts får du en bekräftelse att överföringen lyckades. Du kan nu återgå till SmartumPay.

8. Nu kan du granska saldona och göra betalningar med saldona som har självrisk. Självriskbeloppet debiteras alltid från din MinPlånbok när du betalar med förmåner som har självrisk. Om saldot i MinPlånbok inte räcker till ber appen dig lägga till mer saldo i din MinPlånbok. Du kan granska hur stort saldot är i MinPlånbok i vyn MinPlånbok.