Terveysetu
Työntekijä: Mikä on terveysetu ja kuinka sitä käytetään?

Tässä artikkelissa kerromme mikä on terveysetu sekä missä ja miten voit käyttää sitä.

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Terveysetu on tarkoitettu työkykyä ylläpitävien terveyspalveluiden maksamiseen. Terveysetua voi käyttää esimerkiksi hammashoitoon, fysioterapiaan, optikkopalveluihin ja erikoislääkärien palveluihin.

Työnantajasi määrittelee ne palvelutyypit (hammashoito, fysioterapia, optikkopalvelut, erikoislääkäripalvelut), joihin voit käyttää saamaasi terveysetua. Tarkista siis ennen käyttöä SmartumPay-sovelluksesta, mitkä palvelut työnantajasi on valinnut.

Mihin voit käyttää terveysetua?

Terveysedulla voi maksaa vain niitä palveluita, jotka työnantajasi on valinnut (hammaslääkäripalvelut, fysioterapiapalvelut, optikkopalvelut ja/tai erikoislääkäripalvelut).

On hyvä huomata, että terveysetua voi hyödyntää optikon tai lääkärin määräämiin erikoislaseihin (esim. näyttöpäätelasit) sekä optikon ja silmälääkärin kuluihin. Tavalliset silmälasit eivät kuulu terveysedun piiriin.

Tarkista palvelutyypit SmartumPay-sovelluksesta:

1. Avaa sovellus.

2. Valitse yläreunasta “Terveys”.

3. Näet lueteltuna työnantajasi valitsemat terveysedun käyttökohteet (ks. kuva alla).

4. Etsi sopiva käyttöpaikka ja hyödynnä etua terveytesi tukemiseen!

Näin löydät terveysedun käyttöpaikan ja teet maksun

Etsi terveysedun käyttökohteet Smartumin käyttöpaikkahausta tai SmartumPay-sovelluksesta.

Varaa aika toimipisteeseen netissä tai puhelimitse ja kerro toimipisteen kassalla, että käytät maksutapana Smartum terveysetua. Maksu onnistuu paikan päällä helposti SmartumPay-sovelluksella.

Terveysetu ei käy esteettisiin palveluihin

Terveysedulla ei voi maksaa esteettisiä palveluita, kuten hampaiden valkaisua tai kauneudenhoitopalveluita. Hemmotteluhoidot tai muut kosmeettiset hoidot eivät myöskään sisälly terveysedun piiriin.