Työnantaja: Etupakettien luominen, muokkaaminen ja poistaminen
Työnantaja: Etupakettien luominen, muokkaaminen ja poistaminen

Täältä löydät ohjeet SmartumPlus-etupakettien muokkaamiseen ja poistamiseen.

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Alla olevan sisällysluettelon mukaan voit siirtyä artikkelissa suoraan siihen kohtaan, mistä haluat lukea lisää.

Sisällysluettelo:

1. Etupaketin luominen

1.1. Joustava saldo

Joustava saldo tarkoittaa liikunta-, liikunta- ja kulttuuri-, työmatka-, hieronta ja terveysetua. Lounasedun etupaketin luomiseen löydät ohjeet alempaa.

1. Valitse jaettavat Työsuhde-edut-välilehdellä kohta Työsuhde-edut, ja paina Luo uusi SmartumPlus-saldo -painiketta.

2. Nimeä etu kuvaavasti, esimerkiksi SmartumPlus-etu vuosi 20xx.

3. Valitse työsuhde-edut (liikunta, liikunta- ja kulttuuri, hieronta, työmatka, terveys) tai kaikki näistä!

4. Määritä edun arvo per työntekijä.

5. Valitse, tarjotaanko etu kaikille työntekijöille vai jollekin tietylle edunsaajaryhmälle. Mikäli etua tarjotaan tietylle ryhmälle, luo ryhmä palvelun kohdassa “Ryhmät”.

6. Mikäli edusta peritään työntekijän omavastuuosuus, voit asettaa omavastuuosuuden kohdassa Lisäasetukset. Jos edusta peritään omavastuuosuus, valitse, haluatko ottaa käyttöön OmaLompakon. Lue lisää OmaLompakosta täältä.

7. Tarkasta yhteenveto ja tallenna etu. SmartumPlus-edut ovat ennakkolaskutuksessa voimassa 12 kuukautta tilauksen vahvistamisesta. Jälkilaskutuksessa edut ovat voimassa kuluvan kalenterivuoden loppuun.

1.2. Lounasetu

1. Siirry palvelussa Työsuhde-edut-välilehdellä kohtaan Lounasedut, ja paina Luo uusi Lounasetu -painiketta.

2. Nimeä etu kuvaavasti, esimerkiksi Smartum Lounasetu vuosi 20xx.

3. Valitse summa, jonka haluat jakaa työntekijöille per päivä (21 päivänä kuukaudessa). Verottajan määrittelemät lounasetujen voimassaolevat verotusarvot näet täältä. Huomioithan, että työntekijän työaikaprosentti ei vaikuta lounasedun määrään.

4. Valitse, jaetaanko lounasetu lounasvähennyksenä (omavastuu 75 %) vai luontoisetuna (omavastuu 0 %). Mikäli etu tarjotaan lounasvähennyksenä 75 % omavastuulla, valitse, haluatko ottaa käyttöön OmaLompakon. Lue lisää OmaLompakosta täältä.

5. Viimeiseksi päätä, miten haluat jakaa edun; kaikille vai tietylle ryhmälle. Mikäli et halua vielä jakaa etua, voit tallentaa sen myös luonnoksena.

6. Paina Tallenna etu/luonnos -painiketta.

2. Etupaketin muokkaaminen

Mikäli haluat muokata etupaketin sisältöä, esimerkiksi lisätä tai poistaa tarjotun etutyypin tai suurentaa edun määrää, onnistuu se Työsuhde-edut-välilehdeltä.

1. Mene Työsuhde-edut-välilehdelle yläpaneelin vasemmasta kulmasta.

2. Avaa muokattava etupaketti klikkaamalla sitä.

3. Tee halutut muutokset, ja paina ruudun vasemmasta alalaidasta Tallenna muutokset - painiketta.

4. Tämän jälkeen Vahvista tilaus -painike aktivoituu palvelun oikeassa yläkulmassa. Kun avaat vahvistusnäkymän, näet tilauksen yksityiskohdat. Laita raksi ruutuun kohdassa "Hyväksymällä vahvistan tilauksen", ja paina Vahvista-painiketta.

3. Etupaketin poistaminen

Etupakettien poistaminen tilauksen vahvistamisen jälkeen ei valitettavasti tällä hetkellä onnistu palvelussa. Jos etupaketti on vasta luonnos, eli tilausta ei ole vahvistettu, pääset poistamaan sen avaamalla etupaketin ja painamalla oikeassa alalaidassa olevaa Poista-painiketta.

Mikäli haluat poistaa jo tilatun etupaketin, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme (tilaajat@smartum.fi). Ensitoimenpiteenä muutathan tarjotun edun summaksi 0 euroa, jotta työntekijät eivät enää pysty käyttämään etua. Kun muutos on tehty ja tallennettu, vahvistathan tilauksen palvelun oikeasta yläkulmasta.