Kaikki kokoelmat
Työnantajat
SmartumPlus
Työnantaja: OmaLompakko ja edun omavastuu
Työnantaja: OmaLompakko ja edun omavastuu
S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Omavastuu

SmartumPlus-palvelun kautta tarjottavista eduista on työnantajan halutessaan mahdollista periä omavastuu työntekijöiltä.

Omavastuu peritään tyypillisesti silloin, kun työnantaja tarjoaa lounasetua, mutta halutessaan työnantaja voi vaatia työntekijöitä maksamaan omavastuun myös muista SmartumPlus-saldon kautta tarjotuista työsuhde-eduista, kuten liikunta- ja kulttuuriedusta.

Omavastuun perimistä kannattaa kuitenkin harkita tarkasti, sillä liikunta-, kulttuuri- ja hierontaedun osalta se voi vaikuttaa kielteisesti edun käytön houkuttelevuuteen.

OmaLompakko

Omavastuuosuuden periminen onnistuu helposti SmartumPay-sovelluksen OmaLompakko-ominaisuuden kautta, minkä voit ottaa käyttöön SmartumPlus-palvelussa. OmaLompakossa työntekijät maksavat omavastuun itse saadakseen edut käyttöönsä.

Näin otat OmaLompakon käyttöön:

  1. Valitse omavastuuosuuden määrittelykortilla "Kyllä" ja kirjoita kenttään työntekijältä edusta perittävä omavastuu prosentteina.

  2. Aktivoi OmaLompakko liu'uttamalla valintapainike oikeaan reunaan.

Näin OmaLompakko toimii:

  • Työntekijä lataa SmartumPay-sovelluksessa OmaLompakkoon haluamansa summan (min. 0,01 €, maksimiarvo määräytyy suhteessa tarjottuun etuun), minkä jälkeen palvelu vapauttaa tarjotun saldon työntekijän käyttöön.

  • Työntekijä voi ladata rahaa OmaLompakkoon yhdessä tai useammassa erässä. Palvelu vähentää työnantajan määrittelemän omavastuuosuuden automaattisesti aina maksutapahtuman yhteydessä.

  • Mikäli OmaLompakossa ei ole riittävästi rahaa omavastuuosuuden maksamiseen, edun käyttö ei onnistu ja työntekijä saa sovelluksessa kehotuksen lisätä rahaa OmaLompakkoon.

  • Esimerkki: Työnantajan määrittelemä omavastuu on 50 % tarjotusta edusta. Ostettava palvelu maksaa 20 €. Työntekijän OmaLompakossa on oltava ladattuna vähintään puolet (10 €) palvelun arvosta.

Vastasiko tämä kysymykseesi?