Kaikki kokoelmat
Työnantajat
SmartumPlus
Työnantaja: SmartumPlus-etutyypit
Työnantaja: SmartumPlus-etutyypit
S
Tekijä: Support
Päivitetty yli viikko sitten

Liikunta- ja kulttuuri- tai pelkkä liikuntaetu

Voit tukea työntekijöidesi liikunta- ja kulttuuriharrastamista ja vähentää tukemisesta aiheutuvat kustannukset täysimääräisesti yrityksesi tuloverotuksessa. Työntekijälle muodostuva etu on verovapaa, mikäli tarjottua etua voidaan pitää tavanomaisena ja kohtuullisena. Yritys saa tukea työntekijän omaehtoista liikunta- ja kulttuuritoimintaa 400 € / työntekijä / kalenterivuosi. Voit räätälöidä edun suuruuden työntekijöidesi tarpeisiin sopivaksi.

Työmatkaetu

Työmatkaetu voidaan antaa palkan päälle tai osana nykyistä rahapalkkaa. Etu on täysin verovapaa 3 400 € saakka. Työmatkaetua ei tarvitse tarjota kaikille työntekijöille. Sitä voi tarjota myös henkilölle, jolla on vapaa autoetu. Voit vähentää edun hankintakulut yrityksesi tuloverotuksessa.

Työmatkaedussa on paras hyötysuhde silloin, kun työntekijän kodin ja työpaikan väliset matkakustannukset ovat alle 750 € vuodessa, koska silloin hänellä ei ole oikeutta matkakuluvähennykseen verotuksessa. Etu on henkilökohtainen ja työntekijä voi ostaa sillä joko arvolipun tai kausilipun esimerkiksi VR Matkalla -sovelluksesta. Etu on tarkoitettu kodin ja työpaikan välisiin matkoihin.

Hierontaetu

Hierontaetu on verovapaa etu, kun sen enimmäismäärä on 400 € / työntekijä / kalenterivuosi. Voit räätälöidä edun suuruuden työntekijöidesi tarpeisiin sopivaksi. Verottajan ohjeistuksen mukaan hierontaetua voi tarjota verovapaana työsuhde-etuna silloin, kun työnantajan ja hierontapalvelun tarjoajan välille on tehty sopimus palvelun tarjoamisesta. Smartum tarjoaa helpon tavan sopimusten solmimiseen hierontapaikkojen kanssa.

Voit valita sopimushierontapaikat työntekijöidesi käyttöön Smartumin palveluverkostosta helposti lähettämällä sähköpostiviestin Smartumin asiakaspalveluun tilaajat@smartum.fi. Listaa viestissäsi ne kaupungit, joissa haluat työntekijöidesi voivan käyttää hierontaetua. Käsittelemme sopimuspyynnön ja lähetämme sähköpostiisi liitteenä dokumentin, jonka avulla voit viestiä sopimushierontapaikoista työntekijöille.

Lounasetu

Lounasetu tarjotaan joko lounasvähennyksenä (75 %) tai luontoisetuna palkan päälle. Verottajan määrittelemät lounasetujen voimassaolevat verotusarvot näet täältä. Voit tarjota etua minimi- ja maksimisumman väliltä per toteutunut työpäivä. Kuukausittaisen lounasedun summa työntekijää kohden on määrittelemäsi edun päiväarvo x 21. Esimerkiksi jos päiväarvo on 11 €, on kuukausittaisen lounasedun arvo tällöin 11 € x 21 = 231 €/kk.

Lounasetua voi tarjota 11 kuukautena vuodessa. Lounasetu on käytettävissä kunkin kalenterikuukauden ajan. Kalenterikuukauden päättyessä käyttöoikeus kuluvan kuun lounasetuun päättyy. Seuraavan kuukauden lounasedun käyttöoikeus aktivoituu työntekijöille automaattisesti kunkin kuukauden alussa. Kalenterivuoden vaihtuessa työnantajan on tilattava lounasetu uudelleen.

Terveysetu

Smartumin Terveysetu on laajennetun työterveyden palvelukokonaisuus. Terveysedulla avulla voit täydentää yrityksesi olemassa olevaa työterveyttä tarjoamalla työntekijöillesi lisäksi erikoislääkäripalveluita, hammashoitoa, fysioterapiaa ja optikkopalveluita. Voit tarjota terveysetua työntekijöillesi täysin verovapaana. Smartumin terveysedulla on markkinoiden korkein verovapaa käyttöraja, sillä voit tarjota terveysetua verovapaasti jopa 3000 eurolla/työntekijä/vuosi.

Voit räätälöidä edun suuruuden työntekijöidesi tarpeisiin sopivaksi, ja valita terveysetuun kuuluvista palveluista sopivimmat. Valittavinasi on Erikoislääkäripalvelut, Hammashoito, Fysioterapia ja Optikkopalvelut.



Vastasiko tämä kysymykseesi?