Työmatkaetu
Työntekijä: Miten maksan Smartumin työmatkaedulla HSL-sovelluksessa?
Työntekijä: Miten maksan Smartumin työmatkaedulla HSL-sovelluksessa?

Työmatkaetua voi hyödyntää myös HSL:n sovelluksessa matkalipun ostoon. Lue artikkelista ohjeet HSL-sovelluksessa maksamiseksi!

S
Tekijä: Smartum Järjestelmät
Päivitetty yli viikko sitten

Nyt voit maksaa Smartumilla myös HSL-sovelluksessa! Sovelluksesta voit ostaa matkalippuja, joilla pääset kulkemaan ratikalla, metrolla, junalla, bussilla sekä lautalla. Tällä hetkellä työmatkaedulla voi maksaa kertalippuja, 1-7 päivän vuorokausilippuja sekä kerralla ostettavia 30 päivän matkalippuja.

Voit rajata lipun matkustusalueen itse tai ostaa koko HSL-alueen kattavan matkalipun. HSL-alueeseen kuuluvat Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Kerava, Sipoo, Tuusula, Kirkkonummi ja Siuntio.

Maksun tekeminen Smartumin työmatkaedulla on helppoa:

1. Lataa HSL-sovellus sovelluskaupastasi. Jos sinulla on jo sovellus, muista päivittää se viimeisimpään versioon.

2. Avaa sovellus ja valitse ruudun alalaidasta vaihtoehto ”Liput”.

3. Valitse haluamasi matkalippu, valitse maksutavaksi ”Lisää työmatkaetu” ja näpäytä ”Smartum”.

4. Tunnistaudu edun käyttäjäksi Smartum- tai verkkopankkitunnuksillasi ja hyväksy. Jatka, hyväksy maksu ja olet valmis hyppäämään kyytiin!

Smartum-edun käyttäjäksi tunnistautuminen tarvitsee tehdä vain ensimmäisen oston yhteydessä, mikäli olet kirjautunut samalla laitteella SmartumPay-mobiilisovellukseen. Jatkossa sinut tunnistetaan automaattisesti, kun käytät Smartum-työmatkaetuasi HSL-sovelluksessa.

Lisätietoa HSL:n lipputyypeistä ja matkustusvyöhykkeistä löydät täältä.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------